Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران؛ تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر چهارشنبه 14 تیرماه ضمن بازدید از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران اسناد و فهرست آثار گنجینه موزه را بررسی کردند.

محمود صادقی، احمد مازنی، سیده فاطمه ذوالقدر، پروانه سلحشوری، طیبه سیاوشی شاه عنایتی، مهدی شیخ و پروانه مافی با حضور در موزه هنرهای معاصر تهران با علی مرادخانی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید ملانوروزی؛ مدیر کل هنرهای تجسمی و علی محمد زارع؛ سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران درباره وضعیت گنجینه موزه، نگهداری آثار و تفاهم نامه برگزاری نمایشگاه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در برلین و رم گفت و گو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی مرادخانی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبادل هنری از جمله برگزاری نمایشگاه آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران چهره ایران را در دنیا تغییر خواهد داد و بدون صرف هزینه ای از سوی موزه هنرهای معاصر تهران امکان مرمت و تجهیز موزه نیز فراهم می شود.

مرادخانی افزود: برای برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در برلین و رم قوانین و مقررات با تضمین های جدی و بیمه آثار رعایت شده است و قرار شد آثار به دولت کشور آلمان تحویل داده شود و دولت آلمان نیز در مکاتبه ای با وزرای امور خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان اعلام کرد هرگونه تضمینی برای بازگشت کامل و سلامت آثار می دهد.

مجید ملانوروزی؛ مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این نشست گفت: موضوع گنجینه آثار موزه هنرهای معاصر تهران و برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در آلمان و ایتالیا موضوع تخصصی است و لازم است به طور دقیق به دور از نگاه کلی نگاه شود.

ملانوروزی ادامه داد: برای برگزاری نمایشگاه گنجینه در آلمان و ایتالیا، شرط نمایش آثار ایرانی در کنار آثار خارجی از طرف ما مطرح شد که فرصت مناسبی برای معرفی هنر ایران فراهم می کند، تضمین های لازم هم توافق شد و معتبرترین بیمه جهانی برای بیمه آثار در نظر گرفته شد. تمامی آثار خارجی گنجینه موزه قبل از انقلاب اسلامی خریداری شده اما تعدادی از آثار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران آمده است. از جمله 14 اثر طراحی معماری از دو هنرمند آمریکایی که زمانی که قبل از انقلاب خریداری شد به ایران تحویل داده نشد و پس از سال ها پیگیری و طرح دعوا در دادگاه بین المللی لاهه سال گذشته این آثار به موزه هنرهای معاصر تهران تحویل داده شد.

مدیرکل هنرهای تجسمی ادامه داد: تاکنون گزارش ها و مدارکی از آثار گنجینه و تفاهم نامه برگزاری نمایشگاه در برلین و رم به نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی داده شده است.

مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران می تواند دقیق و جامع بررسی شود و از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست می کنم این موضوع را دقیق بررسی کنند و با هنرمندان و منتقدان برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در اروپا نیز نشست هایی داشته باشند و نظرات و نقدهای آنان را نیز دریافت کنند.

علی محمد زارع؛سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران با ارائه اسناد خرید آثار موزه به ابهام زدایی پرداخت. ایشان با ارائه اسناد خرید آثار در زمان های مختلف به نام موزه هنرهای معاصر تهران،روند خرید آثار را تشریح کرد که نمایندگان مجلس با حساسیت و دقت کامل به بررسی اسناد پرداختند و اسناد خرید و ثبت آثار مورد توجه آنان قرارگرفت .

زارع با اشاره به فهرست آثار موزه گفت:هراثری که به گنجینه موزه تعلق دارد ثبت شده است و آثار گنجینه به مرور روی سایت قرار می گیرد.

محمود صادقی پس از بازدید از گنجینه و بررسی اسناد و فهرست آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گفت: با بازدید گنجینه و اسناد و توضیح مدیران اطمینان خاطر نسبی از وضعیت ثبت آثار حاصل شد. البته شرایط نگهداری آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به حمایت نیاز دارد و ما هم به عنوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظیفه داریم حمایت کنیم تا نیازهای مالی موزه هنرهای معاصر تهران برطرف شود. امیدواریم دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نگهداری آثار گنجینه موزه بودجه مناسبی را اختصاص دهد. در موضوع برگزاری نمایشگاه آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در برلین و رم علاوه بر جنبه های هنری و دیپلماسی فرهنگی با توجه به ضرورت نگهداری و مرمت آثار و موزه، تامین درآمد برای مرمت و نگهداری هم مدنظر بوده است که امیدواریم حمایت های مالی لازم از موزه هنرهای معاصر تهران انجام شود.

صادقی افزود: تاکنون سازمان بازرسی کل کشور و نهادهای نظارتی دیگر هم انتقال آثار موزه به آلمان و ایتالیا را بررسی کرده اند و ما هم به عنوان نمایندگان مجلس با انگیزه برگزاری این نمایشگاه و اطمینان سازی به این موضوع می پردازیم و نشستی را با هنرمندان و منتقدان نیز برگزار خواهیم کرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: پیرو جلسه ای که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم قرار شد آثار گنجینه را ببینیم که به همراه تعدادی از نمایندگان از گنجینه بازدید کردیم و سوالاتی نیز درباره مالکیت و اصالت آثار، شرایط نگهداری و تعداد آثار گنجینه را با مسئولان معاونت هنری، دفتر هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران مطرح کردیم که تا حدودی پاسخ گرفتیم و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

صادقی با اشاره به اسناد و فهرست آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گفت: نمونه هایی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران را دیدیم و اسناد و مدارک مربوط به ثبت آثار مشاهده شد. اعلام شد که آثار گنجینه موزه که از ابتدا تا کنون در فهرست آثار ثبت شده است. 512 اثر ایرانی از گنجینه موزه که سال 1383 به دفتر هنری تجسمی منتقل شده ثبت شده است و 14 اثر خارجی نیز که قبل از انقلاب اسلامی خریداری شده بود اما به موزه تحویل داده نشده بود پس از طرح دعوا در دادگاه بین المللی لاهه و پیگیری سال گذشته به موزه تحویل داده شده و ثبت شده که این موضوع از نظر حقوقی یک سابقه ایجاد کرده است. اعلام شد فهرست آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران علاوه در موزه، در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت اقتصاد و دارایی نیز قرار دارد.

حجت الاسلام احمد مازنی؛ نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: حضور در نمایشگاههای بین المللی شرط و ضروری است اما باید قوانین و مقررات و استانداردها رعایت شود. ما در کمیته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس شورای اسلامی پیش از این جلسه ای را با مدیران معاونت هنری داشته ایم و به موضوع موزه هنرهای معاصر تهران نیز پرداخته شده است. موزه هنرهای معاصر تهران مجموعه ای منحصر به فرد است اما از دو جهت مظلوم واقع شده است. یکی مظلومیت کلی فعالیت ها ئ آثار و اسناد فرهنگی است و مظلومیت دوم اینکه در اختصاص بودجه حوزه فرهنگ و هنر در ردیف آخر قرار می گیرد که این هم خلاف منطق علمی تجربه های کشورهای توسعه یافته است و هم خلاف نظر مقام معظم رهبری است، در حالی که مقام معظم رهبری فرموده اند اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است.

مازنی با تاکید بر ضرورت برگزاری نمایشگاههای بین المللی و نگهداری آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گفت: نگهداری آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران استاندارد لازم را ندارد و اسناد آثار هم به نگهداری در شرایط استاندارد و مرمت نیاز دارد بنابراین ضرورت دارد این مجموعه برای نگهداری آثار و اسناد تقویت شود.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز به اعتمادسازی در بین اهالی هنر است و در اولین فرصت با هنرمندان و منتقدان برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در اروپا جلسه ای خواهیم داشت.

نمایندگانمجلس شورای اسلامی همچنین بخشی از نمایشگاه پرویز تناولی و شیرهای ایران در موزه هنرهای معاصر تهران دیدن کردند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۳۰۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • برگزاری نمایشگاه پرمخاطب و ترافیک تهران
  • افتتاح نمایشگاه موزه عبرت ایران در خراسان شمالی
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • برگزاری نمایشگاه حمایت از غزه در دانشکدگان هنر‌های زیبای دانشگاه تهران