Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز ضمن بازدید از سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از جلددوم و سوم کتاب دایره المعارف پزشکی ایران و اسلام رونمایی کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ولایتی رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز ضمن بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با حضور در غرفه انتشارات امیرکبیر از جلد دوم و سوم مجموعه شش جلدی دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران رونمایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هم اکنون به همراه دکتر تهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، در حال بازدید از سایر غرفه سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.

جلد یک و دو مجموعه شش جلدی دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران در سال 96 و جلد سه آن در سال جاری به چاپ رسیده است.

در مقدمه جلد اول این اثر به قلم دکتر ولایتی آمده است: «یکی از مهم ترین ارکان طرح دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران توجه به تاریخچه تألیف مقالاتی در زمینه تاریخ پزشکی و پزشکی سنتی، به زبان فارسی بوده است. از نظر شکلی، این موضوع مورد تأیید قرار گرفت که دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران، در ویرایش نخست آن، به صورت مختصر، با ترتیب الفبایی و بین چهار تا شش مجلد تولید شود. تعداد مدخل های کل دوره 2000 عنوان بوده و برای هر مدخل نیز حجم متوسط دوهزار کلمه تعیین شد. اگر چه این حجم تنها سطح متوسط مقالات بوده و بسته به میزان اهمیت، مقالاتی کوتاهتر یا بلندتر نیز نگاشته خواهد شد و در فضای کلی، از باقی مانده حجم مقالات کوتاه به سود مقالات بلند (که از نظر تعداد در اقلیت هستند) استفاده خواهد شد.

دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران، از نظر گستره مکانی تمام کشورهای اسلامی را مدنظر دارد، اگر چه تمرکز اصلی دایره المعارف بر ایران است اما کوشش شده تا حد امکان به همه کشورهای حوزه تمدن اسلامی نیز اشاره شده، دانش پزشکی در آنها مورد بررسی قرار گرفته و پزشکان نامدار آنها معرفی شوند. از نظر زمانی هم این دایره المعارف ضمن نگاه به ریشه های پیش از اسلام دانش پزشکی دوره اسلامی، تمرکز اصلی خود را بر گستره دانش مسلمانان از قرن اول تا اواسط قرن سیزدهم هجری یعنی هنگام ورود علوم نوین به ایران و دیگر کشورهای اسلامی قرار داده است و بر این اساس؛ تنها پزشکان مشهور مشمول این دوره زمانی، در این دانشنامه معرفی خواهند شد.»

اجزای این دایره المعارف را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ قسمت اول مدخل‌های آن که چشم انداز اصلی تهیه مقالات دایره المعارف را تشکیل می‌دهد که این در 9 دسته‌؛ اعلام و اشخاص، کتاب ها و تألیفات، گیاهان دارویی، بیماری ها، مفاهیم و اصطلاحات، مراکز و سازمان ها، داروها، اندام ها، ابزار کار پزشکان تقسیم شده است.

قسمت دوم تصاویر دایره المعارف که به عنوان بخشی از بدنه مقالات به حساب می آیند. کلیه تصاویر جمع آوری شده برای دانشنامه، با این رویکرد که بیشتر بکر بوده و برای نخستین بار در این دانشنامه منتشر می‌شود به صورت بانک اطلاعاتی در محل دبیرخانه نگهداری می شود و سه مقاله مختلف نیز دربارۀ ورود تصویر به این دانشنامه و بحث های نظری متعلق به آن با حمایت دبیرخانه منتشر گردیده است.

این دانشنامه یک دایره المعارف الفبایی است و ورود به آن از طریق مدخل‌ها امکانپذیر است. کلیه مدخل‌های این دائره المعارف اشهر سازی شده و مستند شده‌اند. در مورد نام اشخاص کوشش شده چند الگوی مهم مستند سازی از جمله مستند مشاهیر کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گیرد. در مورد گیاهان دارویی نیز شکل فارسی مدخل مورد توجه قرار گرفته است.

دایره المعارف پزشکی اسلام و ایران زیر نظر علی اکبر ولایتی و با سرپرستی علمی فرید قاسم‌لو از سوی انتشارات امیرکبیر با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۸۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود

نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکشنبه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست خبری این دوره از نمایشگاه از ساعت ۱۰ یکشنبه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

در این نشست یاسر احمدوند؛ رییس و علی رمضانی؛ قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارند و پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه خواهند بود.

لازم به ذکر است؛ با توجه به اینکه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آخرین مراحل آماده‌سازی را برای میزبانی از مخاطبان طی می‌کند، اصحاب رسانه می‌توانند پس از پایان نشست خبری از محل برگزاری تصویربرداری و بازدید داشته باشند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • «شمع محفل» در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود